05/04/2020
Goedenacht
topbanner_indexoNL.jpg
  GEBRUIKERSNAAM
   
  PASWOORD
    
NL 
ACV Puls : Colruyt Group Services
 

Welkom op de site van de LBC fractie van Colruyt Group Services

 

DSC_0054 (Custom).JPG

 

Ondernemingsnieuws
14.02.2014108 banen gaan verloren bij Symeta

 LBC-NVK vindt reorganisatie bij drukkerij Colruyt wel erg drastisch en plots

 

Bij Symeta, de drukkerij van de distributiegroep Colruyt, wil de directie 108 werknemers de laan uit sturen. Dat werd gisteren, donderdag, meegedeeld op een speciale ondernemingsraad. Nadien kreeg het personeel van de ochtendploeg het slechte nieuws. De LBC-NVK vindt het plan wel erg drastisch en plots.

Symeta wil een punt zetten achter het offsetdrukwerk, zeg maar het klassieke drukwerk. Als gevolg van die keuze zou het vroegere Druco in Halle moeten sluiten. Zo zouden 80 arbeiders en 28 bedienden hun werk kwijtspelen.

“Op de ondernemingsraad en in de vakbondsafvaardiging waren er in het verleden tussenkomsten vanwege de werknemersvertegenwoordigers”, zegt LBC-NVK-secretaris Veerle Verleyen. “En ook bij andere onderdelen van de Colruyt Group maakten de vakbonden opmerkingen over de tijdelijke werkloosheid. Desondanks zei de directie nooit dat ze zo zwaar wilden snoeien bij de drukkerij.”

De vakbond wil pertinente vragen stellen over de cijfers van de drukkerij en over de zogezegde noodzaak om zoveel banen af te bouwen. “Samen met de vakbondsafvaardiging van de arbeiders zullen we on


Ondernemingsnieuws
16.01.2014Nieuwe CAO winstdeelname

 Vandaag maakten we als vakbondsorganisatie nieuwe en betere afspraken in het winstdeelnameplan die resulteerden in een nieuwe cao met betere voorwaarden voor boekjaar 2014-2015 en 2015-2016

Meer info  

Acties
05.02.2013Werknemers verdienen beter!

Naast jullie informeren over wat er bij Colruyt Group Services allemaal gebeurt, hebben wij eveneens de taak om jullie te informeren over het grotere plaatje:

Meer info  


  Zoeken
 
  
         


Disclaimer
Top